FAWK Prešov najlepší na majstrovstvách Slovenka

AWK Prešov najlepší na majstrovstvách Slovenka

Poslednú marcovú sobotu sa na Orave konali majstrovstvá Slovenska v pretláčaní rukou.

Prešovský klub vycestoval takmer v plnej sile a hlavným cieľom bolo obhájiť minuloročné prvenstvo a pridať ešte niečo naviac, čo sa aj podarilo. Minulý rok siláci z východu získali 20 medailí, ale tento rok zabojovali a domov si odviezli neuveriteľných 30 cenných kovov a stali sa tak suverénne najúspešnejší klub majstrovstiev Slovenska s bilanciou 8x zlato, 9x striebro a 13x bronz!

Najväčší úspech zaznamenal Peter Spusta, ktorý vyhral kategóriu master na obe ruky, ale získal aj 2x zlato medzi seniormi!

Medzi seniormi získal 2x striebro Dominik Glod, Michal Girášek striebro v pravačke a bronz v ľavačke. Po 1x bronz pridali aj Miroslav Bednarčík a Kristína Bobovčáková, ktorá získala aj 2x striebro v kategórii junioriek do 21 rokov za majsterkou sveta Bajčiovou. Medzi juniormi do 21 rokov bol najúspešnejší Patrik Juhas so ziskom 2 zlatých v najťažšej kategórii. Jeho sestra Agáta Juhasová pridala zlato a striebro v kategórii junioriek do 18 rokov – 60kg. O ďalšie zlato sa zaslúžil Pavol Horvát pravačkou medzi juniormi do 18 rokov -80kg.

Medzi chlapcami do 18rokov a do 70kg získal 2x striebro Peter Gurecka. Medzi juniorkami do 18 rokov podali pekný výkon Soňa Scholtzova v 55tke, Veronika Kriváková v 60tke a v pluske Sarah Štofanová keď všetky vybojovali 2x bronz. V 21tke pridali Gabriela Solárová (nad 60kg) a Andrea Fidermáková (do 60kg) zhodne bronzové medaile v pravačke aj ľavačke. Oliver Hric medzi juniormi nad 80kg taktiež bronz ale len v pravačke.

Gabriel Harčarik povedal o výkonoch svojich zverencov: „ Je to neuveriteľný výsledok! Minulý rok sme získali 20 medailí a tento rok sa nám podarilo 30! Myslím, že bude veľmi ťažké tento výsledok zopakovať či prekonať. Som šťastný, že aj nováčikom sa podarilo vybojovať medaile a dúfam, že to bude pre nich silná motivácia do ďalších tréningov. Aj keď sme individuálny šport, tak ma teší, že sme silný kolektív a aj preto dominujeme na Slovenskej scéne. Verím, že tento výsledok zarezonuje aj v Prešovskom športe, veď na ME dostalo pozvánku až 8 pretekárov z nášho klubu“.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *